Aankoopbegeleiding

 

Wellicht heeft u de afgelopen tijd wel eens op het internet of in een woonmagazine gekeken. Waarschijnlijk weet u ook al welk type woning u zoekt. Er moet met uw toekomstige droomhuis een ´klik' zijn. Datzelfde geldt voor de makelaar die u inschakelt bij uw zoektocht. Om u goed te begeleiden, willen wij u graag leren kennen. Weten wat u belangrijk vindt en waar u van geniet.

Graag nodigen wij u geheel vrijblijvend uit op kantoor, zodat wij ons persoonlijk aan u kunnen voorstellen en antwoord kunnen geven op al uw vragen. En als de uitgangspunten duidelijk zijn, kan het zoeken naar uw droomhuis beginnen.

Vreeswijk Verbeek is aangesloten op het NVM-netwerksysteem waarin alle woningen staan die door de verschillende NVM-kantoren worden aangeboden. Hiervan krijgt u van ons dagelijks een update, zodat uw droomhuis niet ongemerkt voorbij kan gaan.

Is er een woning die u aanspreekt, dan plannen wij een bezichtiging voor u in. Uiteraard zijn wij hierbij aanwezig en attenderen wij u op de voor-/ en nadelen van de woning.

Ook de bouwkundige staat wordt uitvoerig besproken. Als tijdens een bezichtiging sprake blijkt te zijn van achterstallig onderhoud, dan zullen wij een indicatie geven van de te verwachten kosten. Indien nodig en gewenst schakelen wij voor u een bouwkundig specialist in.

En samen met u, brengen wij een voorstel uit met de eventuele ontbindende voorwaarden.
Als taxateur hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs van een woning. Tevens informeren wij voor u naar het bestemmingsplan, de bouwbesluiten, de vervuilde grond etc...
Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de koopprijs en uw woongenot.

Als de onderhandelingen zijn verlopen, wordt door de verkopende partij de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd en de eventuele ontbindende voorwaarden opgenomen. Wij controleren deze vervolgens op juistheid. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst rond. U ontvangt een afschrift van deze overeenkomst.

Op de datum van notariële overdracht zal vóór de overdracht een inspectie plaats vinden om te zien of alles in de afgesproken staat is. Wij begeleiden deze inspectie en nemen samen de meterstanden op. Daarna assisteren wij u bij de juridische overdracht.