Verkocht

Verkocht: Pauwenlaan 84, 2566 TL Den Haag

€ 549.500,- k.k.
Type object Woonhuis, herenhuis, tussenwoning
Perceeloppervlakte 163 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 87 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

Prachtig gelegen herenhuis in Vogelwijk Den Haag!

De duinen om de hoek, en het strand op 5 minuten lopen? Kostenloos parkeren bij uw woning in de exclusieve Vogelwijk? Maak direct een afspraak met de makelaar!!!

Een heerlijk 6- kamer herenhuis (tussenwoning) met onderhoudsarme voortuin en prachtige diepe zonnige achtertuin van ca. 14.00 x 6.00 (Zuid-Oosten!). Gelegen in een van de mooiste la... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, herenhuis, tussenwoning
    Status Verkocht
    Aangeboden sinds Donderdag 20 september 2018
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 08585/4143809
Vraagprijs € 549.500,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 20 september 2018
Laatste wijziging Woensdag 5 december 2018
Bouw
Type object Woonhuis, herenhuis, tussenwoning
Soort bouw Bestaande bouw
Type dak Zadeldak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 163 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 87 m²
Inhoud 401 m³
Oppervlakte externe bergruimte 3 m²
Tuinoppervlakte 84 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 6 (waarvan 4 slaapkamers)
Locatie
Type Achtertuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuidoost
Staat Goed onderhouden
Energieverbruik
Energielabel D
CV ketel
CV ketel Vaillant HR Solide
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2010
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Badkamervoorzieningen Douche
Toilet
Heeft kabel-tv Ja
Heeft een rookkanaal Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft een dakraam Ja
Heeft een schuifpui Ja
Heeft zonwering Ja

Omschrijving

Prachtig gelegen herenhuis in Vogelwijk Den Haag!

De duinen om de hoek, en het strand op 5 minuten lopen? Kostenloos parkeren bij uw woning in de exclusieve Vogelwijk? Maak direct een afspraak met de makelaar!!!

Een heerlijk 6- kamer herenhuis (tussenwoning) met onderhoudsarme voortuin en prachtige diepe zonnige achtertuin van ca. 14.00 x 6.00 (Zuid-Oosten!). Gelegen in een van de mooiste lanen van de rustige en verkeersluwe Vogelwijk. Omarmd door de Kwartellaan en de Fuutlaan en vlakbij strand en duinen.

Entree/Toilet
Via de royale voortuin van ca. 5.00 x 6.00 met ruimte voor fietsen etc. en voorzien van een fraaie grote bolacacia vindt u de entree. Door de voordeur loopt u door de hal met meterkast en de gang met afgesloten bergruimte onder de trap, en treft u toegang tot het toilet met fontein, de keuken en de woonkamer.

Keuken
Rechtdoor komt u in de keuken met achterdeur naar de fraaie achtertuin. De keuken meet ca. 2.30 x 2.40 en kent een U-vormige opstelling met onder- en bovenkastjes en inbouwapparatuur als een 4-pits inductie kookplaat, een koel-vriescombinatie, een afzuigkap en een aansluiting voor een (vaat-) wasmachine.

Woonkamer
Rechts treft u de deur naar de lichte en gezellige living van zo'n 7.50 x 3.87/3.30 met schouw en allesbrander en convectorverwarming bij de schuifpui. In de woonkamer heeft u meer dan voldoende ruimte voor een flinke zithoek en een eethoek. De glazen schuifpui over de gehele achterwand voorziet in een mooi ruimtelijk effect tussen living en achtertuin en geeft veel licht.

Achtertuin
De lange achtertuin van ca. 14.00 x 6.00 is ingedeeld met een royaal terras voor de ochtendzon, een grote vijver met Engelse bloementuin aan weerszijden en een terras achterin de tuin voor de avondzon. In de tuin staat tevens een grote houten schuur voorzien van elektra en wateraansluiting met opslagruimte voor o.a. tuinstoelen en tuingereedschap. Omdat aan de achterzijde van de tuin veel groenblijvers staan kent de tuin veel privacy t.o.v. de omwonenden.

1e etage/overloop
Een vaste trap brengt u naar de 1e etage. Daar heeft u via een centrale overloop toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer.

Voor-slaapkamer
Allereerst de ruime voor-slaapkamer van ca. 3.30 x 3.80 met vaste wastafel en heerlijk wijds uitzicht op de fraaie brede voortuinen van de Pauwenlaan.

Achter-slaapkamer
Dan de eveneens ruime achter-slaapkamer van ca. 3.50 x 3.40 met een over de volle breedte ingebouwde kastenwand (louvre) en een vrij uitzicht over de achtertuinen van de Pauwenlaan en de achterliggende Tuinfluiterlaan.

Kinderslaapkamer/studeerkamer
Eveneens aan de achterzijde bevindt zich een knusse zij-slaapkamer van ca. 2.50 x 2.40.

Badkamer
Aan de voorzijde van de woning is de keurige en lichte badkamer met kwartronde douchecabine, badkamermeubel, handdoekradiator, toilet en vaste wastafel gelegen.

2e etage Zolderkamer
Een vaste spiltrap leidt u naar de 2e etage waar u een open ruimte treft van ca. 5.80 x 1.70 (netto gemeten vanaf 1.50 hoog): een zolderkamer met een groot dakraam én potentie! De totale vloeroppervlakte inclusief de ruimte onder de dakvlakken bedraagt ca. 5.80 x 5.80. Hierdoor biedt de tweede etage u de kans om met het aanbrengen van 2 grote dakkapellen over de volle breedte van de zolder de woonoppervlakte aanzienlijk te vergroten.

Bijzonderheden
Woning betreft gemeentelijk beschermd stadsgezicht;
Woning is voorzien van een lichte onderhoudsvrije brede voortuin van ca. 6.00 x 5.00 (met wateraansluiting) en een riante fraai aangelegde achtertuin van ca. 14.00 x 6.00 (met vijver, twee terrassen, wateraansluiting en elektra) gelegen op het zuidoosten.
Woning is gelegen op eeuwigdurende erfpachtgrond (vaste grondwaarde € 44.000,--) met huidige canonbetaling van € 1.364,--per jaar op basis van 3,1 % (mogelijk aftrekbaar van IB). Herziening canon per 01-07-2019 canon voor een periode van 5 jaar op basis van 1,5 % wordt € 660,-- per jaar (mogelijk aftrekbaar van IB);
Woning kent een woonoppervlakte van ca. 87 m2 en een inhoud woning van ca. 401 m³, met de mogelijkheid tot uitbreiding door uitbouw achter en 2 grote dakkapellen op zolder, naar ca. 127 m2;
Woning heeft energielabel D, geldig tot 14-09-2028 (o.a. doordat gehele woning is voorzien kunststof kozijnen met dubbel glas);
Woning heeft elektra verdeeld over 8 groepen met aardlekschakelaar én ook 3 FASE (380V);
Woning heeft centrale verwarming en warmwatervoorziening (boven) middels HR-ketel (Vaillant HR Solide bj 2010);
Woning heeft warmwatervoorziening in keuken middels Daalderop 10-liter boiler;
Woning heeft op 1e etage elektrische sunscreens aan de (zon-) achterzijde;
Bij verkoop van de woning zijn de clausules 'Niet Bewoner', 'Lood', 'Asbest' en 'Ouderdom' van toepassing (eigenaar wordt gevolmachtigd door niet-bewoner);
Aanvaarding van de woning in overleg.

Nabij
De Vogelwijk is gelegen nabij strand en duinen precies tussen Badplaats Kijkduin en Scheveningen. Het duingebied valt onder NATURA 2000. Dat is een beschermd natuurgebied waarin u o.a. herten, Schotse Hooglanders, vossen, konijnen en fazanten tegen het lijf loopt. Ook de bosgebieden 'Bosjes van Poot' en 'Bosjes van Pex' zijn zeer nabij.

Winkels vindt u in de directe omgeving: in de wijk aan het Mezenplein en vlakbij aan de Goudsbloemlaan; het De Savornin Lohmanplein; de Fahrenheitstraat en de trendy Frederik Hendriklaan.

In de Vogelwijk zijn diverse basisscholen (NUTS, Montessori, Christelijk, RK etc.) gevestigd en vlakbij ook de International School of The Hague en de European School of The Hague. Op een steenworp afstand zijn er bijna alle sportfaciliteiten zoals tennis, hockey, voetbal, handbal, atletiek en paardrijden etc.

De ontsluiting van de wijk is uitstekend. Uitvalswegen zijn er via de Hubertustunnel: A-44, het Malieveld: A-4/A-12/A-13, en Den Haag-Zuid: A-4/A-13. Openbaar vervoer is perfect: RandstadRail lijn 3 rechtstreeks tot in Rotterdam, tramlijn 12, bus 24 naar centrum stad. Allen via Centraal Station!

Kadastrale Informatie

Gemeente : 's-Gravenhage
Sectie : AO
Nummer : 2017
Grootte : 1 are 63 centiare

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse in dit huis? Neem dan snel contact op met de makelaar!!

Schakel direct een NVM-aankoopmakelaar in. Deze komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van NVM-aankoopmakelaars in de regio Haaglanden vindt u op Funda.

Beautifully situated mansion in Vogelwijk The Hague!

The dunes around the corner, and the beach at 5 minutes walking distance? Free parking in front of your home in the exclusive Vogelwijk area? Make an appointment with the real estate agent !!!
A lovely 6-room house with low maintenance front garden and beautiful deep sunny back garden facing South-East. Located in one of the most beautiful avenues of the quiet and traffic friendly Vogelwijk near the beach and the dunes.
Entrance
Through the generous front garden with space for bicycles you will find the main entrance. Through the front door enter the hall with meter cupboard and the hallway with closed storage space under the stairs, toilet with fountain, kitchen and living room.
Kitchen
Straight ahead you enter the kitchen with back door to the beautiful backyard. The kitchen has a U-shaped arrangement with lower and upper cabinets and built-in appliances such as a 4-burner induction cooker, a fridge-freezer, an extraction hood and a connection for a dishwasher or washing machine.
Living room
On the right you will find the door to the bright and cozy living room with chimney and convector heating near the sliding door. In the living room you have more than enough space for a large living/seating area and a dining area. The glass sliding door over the entire rear wall provides a beautiful spacious effect between living area and backyard and gives a lot of light.
Backyard
The long back garden is divided with a spacious terrace for the morning sun, a large pond with English flowers on both sides and a terrace in the back of the garden for the evening sun. In the garden there is also a large wooden shed with electricity and water connection with storage space for garden chairs/tools and other things. The garden has a lot of privacy with regard to the local residents.
1st floor / landing
A staircase leads to the 1st floor. There you have access to 3 bedrooms and the bathroom through the central landing.
Front bedroom
First of all the spacious front bedroom with sink and wonderful wide view of the beautiful front gardens of the Pauwenlaan.
Rear bedroom
At the back side a spacious bedroom with a built-in closet and an unobstructed view over the back gardens of the Pauwenlaan and Tuinfluiterlaan.

Children's bedroom / study room
Also at the rear is a cozy side-bedroom of approx. 2.50 x 2.40.
Bathroom
At the front of the house is the neat and bright bathroom with quarter-round shower cabin, bathroom furniture, towel radiator, toilet and sink.
2nd floor Attic room
A fixed spiral staircase leads you to the 2nd floor where you will find an open space of approx. 5.80 x 1.70 (net measured from 1.50 high): an attic room with a large skylight and potential! The total floor area including the space under the roof surfaces is approx. 5.80 x 5.80. As a result, the second floor offers you the opportunity to considerably increase the living area by installing two large dormer windows over the full width of the attic.